Πτώση ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/9), στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα κατεγράφη στην παραλία Αχλάδι, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για πολιτικό ελικόπτερο, τύπου Α109.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι Ευβοίας με προορισμό τη ΒΙΠΕ του Βόλου.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η επικοινωνία με το ελικόπτερο είχε χαθεί.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καθώς το σπίτι του είναι κοντά στην συγκεκριμένη παραλία. Οι κάτοικοι παρατήρησαν πως το ελικόπτερο έχανε ύψος ενώ όπως σημείωναν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στο σημείο έχουν μεταβεί άνδρες της ΕΜΑΚ προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο»
Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία και κάνουν λόγο για πτήση ανάμεσα σε Βόλο και Μαντούδι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ