Σε ένα απόκοσμο σκηνικό, που άρχισε να διαμορφώνεται λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης (27/9) η Αττική καθώς η κακοκαιρία Elias έκανε την εμφάνισή της και άρχισε να σαρώνει το λεκανοπέδιο.

Αστραπές, βροντές, χαλάζι και ακραίες βροχοπτώσεις για περίπου τέσσερις ώρες συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού, προκαλώντας και αρκετά προβλήματα τόσο στους δρόμους όσο και στις συγκοινωνίες.

Σύγχυση επικράτησε και με τα σχολεία, τα οποία εν τέλει θα παραμείνουν ανοικτά εκτός από δήμους στους οποίους υπάρχουν ζητήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση αποφασίσει να τα διατηρήσει κλειστά.

Έντονη βροχόπτωση ξέσπασε τόσο στο κέντρο όσο και στα βόρεια προάστια. Σε πολλά σημεία, μάλιστα, η καταιγίδα ήταν τόσο μεγάλης έντασης όπου ήταν αδύνατο να δει κανείς σε απόσταση μερικών μέτρων.

Παράλληλα με την έντονη βροχόπτωση, έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα καθώς λίγες ώρες πριν το χάραμα, η νύχτα έγινε μέρα από πάρα πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή της Αττικής.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, για αυτό και από το βράδυ της Τρίτης (26/9) είχαν ήδη σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Οπλισμένοι με γερά νεύρα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο λεκανοπέδιο καθώς η κίνηση στους δρόμους της Αττικής το πρωί της Τετάρτης διεξάγεται με δυσκολία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τα ξημερώματα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται στον Κηφισό με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και στην άνοδο και στην κάθοδο στο τμήμα από Μεταμόρφωση μέχρι του Ρέντη.

Πολύ αυξημένη κίνηση και στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισιάς, στον Καρέα προς Κατεχάκη, στη λεωφόρο Αθηνών από Χαϊδάρι προς Ασπρόπυργο αλλά και στην παραλιακή προς Πειραιά μετά τη συμβολή με τον Κηφισό.

Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής κίνηση καταγράφεται:

  • Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
  • Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)
  • Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
  • Βασ. Κωνσταντίνου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ