Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι αποκαλύψεις που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά την αποκάλυψη του Documento για τα, βυθισμένα στα λασπόνερα, στρατιωτικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς επιχειρησιακές αστοχίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, που ήταν και στη λίστα που δημοσίευσε το Documento για τους παρακολουθούμενους από το παράνομο λογισμικό Predator, τηρεί σιγή ιχθύος. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αντί να εκκενώσει τη βάση είχε δώσει εντολή να γίνουν φωτογραφίσεις για να διαψεύσει το Documento ότι… όλα είναι καλά. Με αυτόν τον τρόπο έμειναν επτά Απάτσι στο νερό μαζί με εξοπλισμό και ανταλλακτικά. Υλικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη του Documento, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel, για τα στρατιωτικά ελικόπτερα που βούλιαξαν στα λασπόνερα στο Στεφανοβίκειο. Τότε κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μετά το φιάσκο.

Όσο η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ήρθε το δημοσίευμα του armyvoice.gr που ανέφερε ότι ενόψει και της κακοκαιρίας «Elias», που είναι σε εξέλιξη, γίνονται προσπάθειες με ιδιωτικό συνεργείο για την ανάσυρση των ελικοπτέρων και τη μεταφορά τους στο 304 ΠΕΒ.

Τελικά… πετάνε

Ταυτόχρονα, καταρρίπτεται και ένα ακόμα επιχείρημα που επιστρατεύτηκε. Σύμφωνα με την ενημέρωση, την οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την Τρίτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται «σε ετοιμότητα» για τις «πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας».

Άραγε, πόσες επιχειρησιακές αστοχίες που στοιχίζουν ζωές αρκούν για να οδηγήσουν στην παραίτησή του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ