Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Elias, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές όπως η Ήπειρος η Αχαΐα αλλά και η πολύπαθη Θεσσαλία, λόγων των ισχυρών καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κακοκαιρία «Elias» αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, με τα ύψη βροχής σε συγκεκριμένα σημεία (κυρίως ορεινά) να φτάνουν μέχρι και τα 300 χιλιοστά το πρώτο διήμερο. Η πιο δύσκολη ημέρα – συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής – αναμένεται να είναι η Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης 26/09, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τρίτης 26/09. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ