Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκήρυξε διαγωνισμό 26 εκατ. ευρώ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Κάτι που αρκετοί στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζουν ως σκανδαλώδες και υπογραμμίζουν ότι δεν θα έπρεπε κανονικά να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκήρυξε διαγωνισμό για την «Παροχή Υπηρεσιών για την Εφαρμογή και Λειτουργία Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις Α,Γ και Ε Δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών για την εφαρμογή και λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε Δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική διακήρυξη.

Πρόκειται για έργο το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 26,040 εκατ. ευρώ με ανώτατο ποσοστό αμοιβής του αναδόχου το 40% επί του προϋπολογισμού. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, το έργο χρηματοδοτείται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευσή του.

Η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών των ενδιαφερομένων, ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ