Σε συνεχή παρακολούθηση και εγρήγορση ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της επερχόμενης κακοκαιρίας «Elias» βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

«Μετά το καταστροφικό πέρασμα του πρωτοφανούς φαινομένου «Daniel», που δημιούργησε τεράστιες πληγές στη Θεσσαλία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Μάλιστα, το έκτακτο δελτίο αναβαθμίστηκε και δείχνει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε μία δύσκολη περίοδο όπου έχουμε ένα επιβαρυμμένο περιβάλλον» τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, από Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, η Λάρισα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός άνθρωποι και μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στο πεδίο, σε 131 σημεία (γέφυρες, ρέματα, ποτάμια, αναχώματα) για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα. Ταυτόχρονα, «βλέποντας πως υπάρχει μία αδυναμία από τους δήμους να περισυλλέξουν τα ογκώδη αντικείμενα, συνεννοηθήκαμε με το στρατό, ο οποίος έστειλε 28 μηχανήματα σε Γιάννουλη, Παλαμά, Φαρκαδόνα» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως Πυροσβεστική, Στρατός και Αστυνομία έχουν επιστρατευθεί. Τέλος, απηύθυνε έκκληση συμμόρφωσης με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. «Ακόμη, και οι δήμοι να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον καλύτερο καθαρισμό των δικτύων των όμβριων, αλλά ταυτόχρονα να προσέξουν την όδευση αυτών των υδάτων» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ