«Στο κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές και η απουσία για σχεδόν τέσσερα χρόνια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σίγουρα συνιστά θεσμικό μειονέκτημα» είπε με περίσσεμα βεβαιότητας για τον ορίζοντα της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ο πρωθυπουργός… ανακάλυψε ξανά την κοινοβουλευτική του ομάδα, που θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη έπειτα από αρκετό καιρό.

Σημειώνεται πάντως πως στο Μαξίμου επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και ως ευκαιρία συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού μετά τις ΗΠΑ και τη συνάντηση με Ερντογάν, αλλά και την καταστροφική διαχείριση των καιρικών φαινομένων των τελευταίων εβδομάδων, οι αρρυθμίες εντός παράταξης φτάνουν έως και στην απειλή καταψήφισης νομοσχεδίων, προς το παρόν με διαρροές βουλευτών στον Τύπο.

Σηκώνοντας ψηλά το ζήτημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας Κασσελάκη, ήδη προχώρησε και στην πρώτη «σύγκριση» με τον Κυρ. Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «γι’ αυτό στο συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας ψηφίσαμε ως προϋπόθεση να είναι κάποιος μέλος της ΚΟ για να εκλεγεί πρόεδρος».

«Θα επαναλάβω την ευχή που έχω διατυπώσει. Μακάρι επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στο δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού» σημείωσε ο Π. Μαρινάκης, για να συμπληρώσει αποκαλυπτικά των φόβων της κυβέρνησης πως «η συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές ρητορικής μίσους, τοξικού λόγου και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα απο τη Δικαιοσύνη μας κάνουν να έχουμε αμφιβολίες».

«Η αντιπαράθεση με τον Στ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική, γι’ αυτό αναμένουμε θέσεις και προτάσεις του για όλα τα μεγάλα ζητήματα, και ελπίζουμε να φύγει από τη λογική τοξικότητας και διχαστικού λόγου που πολλά χρόνια υπηρετεί το κόμμα του» ανέφερε ακόμα, επιβεβαιώνοντας πως σε πρώτη φάση, η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας απέναντί του θα είναι στα πρότυπα του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου» των προηγούμενων ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ