Με αναφορά στην κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όποιος δεν μπορεί να εργαστεί συνεχίζει να στηρίζεται από το κράτος, ενώ όποιος μπορεί να δουλέψει είναι σωστό να απασχολείται και να καταρτίζεται επαγγελματικά».

Σε ερώτηση τι είναι αυτό που την ικανοποιεί περισσότερο και σε τι δεν πέτυχε όσα περίμενε, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» απάντησε: «Είμαι περήφανη για τη δημόσια οικονομία.
Για μια Ιταλία η οποία αναπτύσσεται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για το ρεκόρ απασχολούμενων, για το ρεκόρ των μόνιμων θέσεων εργασίας και για το ότι χρησιμοποιήσαμε τους πόρους που είχαμε με στόχο να στηρίξουμε όποιον οικονομικά ήταν σε δύσκολη θέση και τους πολίτες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα.
Κάναμε παρεμβάσεις και προς τις τράπεζες. Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Είναι πολύπλοκη υπόθεση, είμαι βέβαιη ότι θα την λύσουμε, αλλά το θέμα αυτό χρειάζεται νέες προσπάθειες, με μια “δεύτερη φάση”» δήλωσε η Meloni.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι σε ορίζοντα πενταετίας στοχεύει να εργαστεί για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την αλλαγή του Συντάγματος, του δικαστικού συστήματος και «για να γίνει πράξη η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την αξιοκρατία, κυρίως στον τομέα της παιδείας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ