Όπως διαβάζουμε στα τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή ο ισχυρισμός ότι ο πρόεδρος του AKP Ερντογάν χώρισε τους δρόμους του με 15 συμβούλους συζητήθηκε στα λόμπι της Άγκυρας, ενώ αποκαλύφθηκαν και τα παρασκήνια: Οι 15 σύμβουλοι του Ερντογάν ερευνήθηκαν ένας προς έναν και αναγκάστηκαν να παραιτηθούν! «Ο Ερντογάν χώρισε τους δρόμους του με 15 κύριους συμβούλους του και ο μηχανισμός παραίτησης “ενεργοποιήθηκε».

Έμφαση δόθηκε στην «ανανέωση και αλλαγή»
Η αρθρογράφος της Hürriyet, Hande Fırat, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χώρισε τους δρόμους του με 15 από τους κύριους συμβούλους του και ότι ο μηχανισμός παραίτησης ενεργοποιήθηκε μιλώντας σε αυτά τα 15 άτομα αυτοπροσώπως. Η Fırat σημείωσε ότι η διαδικασία
αξιολόγησης τόσο για τα συμβούλια όσο και για τους επικεφαλής συμβούλους συνεχίζεται. Στο άρθρο της, η Fırat συμπεριέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με τον χωρισμό του Ερντογάν με ορισμένους από τους κύριους συμβούλους του:«Δεν έγινε καμία δήλωση, αλλά περίπου 15 άτομα
παραιτήθηκαν.Οι περισσότεροι από αυτούς των οποίων η θητεία έχει λήξει είναι άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.Οι προεδρικοί σύμβουλοι παύονται με διάταγμα. «Αντί αυτής της μεθόδου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός παραίτησης συζητώντας το εκ των προτέρων».

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στα παρασκήνια, υπήρξαν αλλαγές στα καθήκοντα των επικεφαλής συμβούλων του Προέδρου Ερντογάν. Αντίστοιχα, οι δρόμοι χωρίστηκαν με 14 άτομα άνω των 65 ετών.

Εδώ είναι αυτά τα ονόματα:
Ayşenur Bahçekapılı
Sefer Turan
İbrahim Çelik
Hakkı İlnur Çevik
Fahri Kasırga
İsrafil Kışla
İhsan Şener
Yalçın Topçu
İbrahim SaraçoğluAyşe Türkmenoğlu
Ahmet Karayiğit
Mehmet Akarca
Şükrü Karatepe

Ένα άλλο όνομα που χώρισε τους δρόμους του με το κοινωνικό κράτος είναι το Israfil Kışla. Ο Israfil Kışla, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου μετά από 3 θητείες ως βουλευτής του AK Party Artvin, ήταν επίσης γνωστός για την εγγύτητά του με τον Bilal Erdoğan.
Ένα ζήτημα που ανακύπτει εδώ είναι κατά πόσο έχει σχέση αυτό με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη μαφία, τις εκτελέσεις και τη συμμετοχή των εγκληματιών στους Γκρίζους Λύκους. Γιατί σύμβουλοι του Ταγίπ, 65 ετών, έχουν περάσει σίγουρα για λίγο ή περισσότερο από τα
γραφεία των τούρκων εξτρεμιστών. Φοβήθηκε κάτι ο πρόεδρος και τους απομάκρυνε άρον άρον;

Έγιναν συλλήψεις ή δουλεύει η τουρκική προπαγάνδα; 

Δέκα ύποπτοι φέρεται να συνελήφθησαν και να τέθηκαν υπό κράτηση σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με την υποψία ότι πρόκειται για μέλη (αντίπαλης) οργάνωσης, που προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με τη δολοφονία έξι μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, σε ένοπλη επίθεση στη Λούτσα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ANKA, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση στις 19 Σεπτεμβρίου στις διευθύνσεις που καθορίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 10 ύποπτοι.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις διευθύνσεις των υπόπτων, κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, έξι γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και περίπου 430 χιλιάδες λίρες Τουρκίας. Οι έρευνες συνεχίζονται αναφέρει το πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ