Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο συλληφθέντες τουρκικής καταγωγής με την κατηγορία της κατασκοπείας, οι οποίοι κατέγραψαν στρατιωτική εγκατάσταση στον Πόρο με τη χρήση ενός drone.

Οι δύο συλληφθέντες, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, την προηγούμενη ημέρα είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήση drone στην περιοχή του Πόρου και συγκεκριμένα πάνω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού, καταγράφοντας υλικό για περίπου 10 με 15 λεπτά. Δόθηκε αμέσως σήμα στις Aρχές, κινητοποιήθηκε τόσο η ΕΛΑΣ όσο και ΕΥΠ και είχαμε τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί είχαν καταγράψει πλάνα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έχουν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα και γίνεται έρευνα στα ψηφιακά τους αρχεία. Ζητούμενο είναι να δούμε εάν θα τους αποδοθεί κατηγορία για υπερπτήση drone πάνω από στρατιωτική εγκατάσταση και της καταγραφής υλικού ή αν τελικά θα τους αποδοθεί και η κατηγορία της κατασκοπείας με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικά.

Προηγούμενο άρθροΔείτε τι αντίκρισαν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης όταν άνοιξαν τα σπίτια τους – Πως θα ορθοποδήσουν όλοι αυτοί; Θα πάει ο Νούσιος να δει τι έκανε μαζί με το αφεντικό του τον Αγοραστό;
Επόμενο άρθροΣτο 3,5 ο πληθωρισμός για τον μήνα Αύγουστο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ