Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία «Daniel». Απλωμένο σε πολλά κτίρια στην πόλη του Βόλου (αλλά και σε άλλες, όπως στη Λαμία), η εκτίμηση των φοιτητών είναι ότι σχεδόν παντού υπάρχουν προβλήματα. Η λειτουργία του έχει ανασταλεί, με την πρυτανική αρχή να ρίχνει το μπαλάκι στα επί μέρους τμήματα να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, δεν έχει ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι και πότε θα ανοίξει πάλι το πανεπιστήμιο.

Στο κεντρικό κτίριο Παπαστράτου, στην παραλιακή του Βόλου, τα νερά είχαν καλύψει όλη την περιοχή φτάνοντας στη θάλασσα. Ακόμη δεν έχουν απαντληθεί και, όπως καταγγέλλεται, στο παραλιακό συγκρότημα αναβλύζουν λύματα στις τουαλέτες του ισογείου.

Οι καταστροφές είναι σημαντικές. Η Θόλος πλημμύρισε, όπως και η βιβλιοθήκη όπου καταστράφηκαν τα αρχεία που βρίσκονταν στο υπόγειο. Έχουν γίνει προσπάθειες να διασωθούν κάποια, αλλά η καταστροφή είναι μεγάλη.

Το συγκρότημα Τσαλαπάτα στον Βόλο, ένα παλιό εργοστάσιο κεραμοποιίας το οποίο στεγάζει την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, είχε πλημμυρίσει. Η στάθμη του νερού απείχε μερικά εκατοστά από την οροφή.

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος – Καταγγέλλει απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του
Επόμενο άρθροΔεν υπολογίζουν τίποτα τα τομάρια! Ο Χαρδαλιάς πήγε στην Καλαμάτα για να βγάλει δήμαρχο την γυναίκα της αδερφής του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ