Περισσότερο χρόνο στις φυλακές και αύξηση εύρους ποινών φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νομοσχέδιο για τις εκτεταμένες αλλαγές στον Ποινικό και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο και θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.


Η βασική προσθήκη – διαφοροποίηση στη διαδικασία της υφ’ όρου απόλυσης αφορά την παράγραφο 6 του άρθρου 105Β μέσω του οποίου αυξάνονται στα 17 τα χρόνια πραγματικής έκτισης της ποινής με δύο προϋποθέσεις :

-Πρώτον η ποινή που έχει επιβληθεί να είναι 10 χρόνια πάνω από την ανώτατη συνολική ποινή, δηλαδή τα 25 χρόνια

-Δεύτερον η ποινή αυτή να αφορά τα εγκλήματα του εδ. Β’ δηλαδή ειδικά αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις ναρκωτικών, παραβιάσεις του νόμου για τη μετανάστευση, εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, ληστείας κτλ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η υφ’ όρον απόλυση δύναται να χορηγηθεί μόνο αν ο καταδικασθείς έχει εκτίσει πραγματικά τουλάχιστον 17 έτη.

Προηγούμενο άρθροΌλα καλά με τον Μητσοτάκη λέει ο Ερντογάν αφού ο εθνικός προδότης του υποσχέθηκε το Αιγαίο δώρο στη συνάντηση στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΧάνει την καρέκλα και ξεφτιλίζεται το γιουσουφάκι της Νέας Δημοκρατίας – Μητρόπολη Λάρισας: “Ζητούσαμε να επισκευάσει τη γέφυρα στην Αγία Παρασκευή και μας έλεγε ότι είναι αναρμόδιος και τώρα λέει ότι θα τη φτιάξει”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ