Ασύλληπτες εικόνες έχουν έρθει στην επιφάνεια μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Στη Λάρισα, τεράστιες εκτάσεις θυμίζουν απέραντη λίμνη ενώ ο θεσσαλικός κάμπος έγινε ένα με τη λίμνη Κάρλα.

Οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις γύρω από το Αχίλλειο του Δήμου Κιλελέρ στη Θεσσαλία κόβουν την ανάσα.

Στο μεταξύ, σχεδόν το 70% στη βαμβακοκαλλιέργεια της Θεσσαλίας εκτιμάται ότι έχει υποστεί καταστροφές από την κακοκαιρία, με την παραγωγή στη περιοχή να αναμένεται μειωμένη τουλάχιστον κατά 50-60%, κάτι που συνολικά θα επηρεάσει την παραγωγή της χώρας κατά 15-20%.

Σύμφωνα με στοιχεία, από τα 2,5 εκατομμύρια στέμματα που καλλιεργούνται σε όλη τη χώρα, τα 800.000 στρέμματα περίπου (32%) βρίσκονται στη Θεσσαλία.

Από τα 800 χιλ. στρέμματα, 410 χιλ. στρέμματα περίπου καλλιεργούνται στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, 270 χιλ. στρέμματα στη Λάρισα, 93 χιλ. στρέμματα στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και 37 χιλ. στρέμματα περίπου στη Μαγνησία.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουρέτας: “Μόνο η καρέκλα νοιάζει τον Αγοραστό”
Επόμενο άρθροΔείτε σε τι χάος έστειλαν τα παλικάρια ο Φλώρος και Μητσοτάκης – Στους δρόμους φανατισμένοι πολίτες της Λιβύης ζητάνε κρέμασμα στους πολιτικούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ