Στόχος η κυριαρχία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου για την Μαρίν Λεπέν και τον Ματέο Σαλβίνι

Δεξιοί πολιτικοί συγκεντρώθηκαν στην Ιταλία σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επόμενου έτους, με τα κόμματα να εστιάζουν στην καταπολέμηση της μαζικής μετανάστευσης και της κυριαρχίας του αριστερόφιλου μπλοκ στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, κοινοβουλευτική ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού, δήλωσε ότι τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους λαούς της Ευρώπης από τη μαζική μετανάστευση.

“Υπερασπιζόμαστε τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία μας, τις ταυτότητές μας, τα τοπία μας (…) υπερασπιζόμαστε τους λαούς μας ενάντια στην πλημμύρα των μεταναστών”, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, με τη Λεπέν να αναφέρεται ευθέως στην πρόσφατη αύξηση της μετανάστευσης στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, όπου καταφθάνουν χιλιάδες μετανάστες κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ σχεδόν 7.000 ατόμων μέσα σε 24 ώρες την περασμένη εβδομάδα.

Η Λεπέν βρέθηκε στη συγκέντρωση στην Ποντίντα την Κυριακή μετά από πρόσκληση του Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της δεξιάς Ιταλικής Λέγκας, όπου δήλωσε ότι το κόμμα της και οι συγκεντρωμένοι στη συγκέντρωση βρίσκονται σε έναν κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της πατρίδας, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων Mandiner.

“Σε όσους προσποιούνται ότι υπερασπίζονται το status quo ή ότι δικαιολογούν τη ζωή τους ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, εσείς (δείχνοντας το πλήθος) αποδείξατε ότι η πολιτική βούληση μπορεί να το κάνει. Αποδείξατε την πολιτική βούληση που χρειάζεται η Ευρώπη. Με τη δύναμη των πεποιθήσεών σας και των πράξεών σας, αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμη Ευρωπαίοι πρόθυμοι να προστατεύσουν την ήπειρό μας, τις κουλτούρες μας και τον πολιτισμό μας”, δήλωσε η Λεπέν.

Η Λεπέν ήταν ένας από τους ξένους προσκεκλημένους που προσκλήθηκαν στην πολιτική συνάντηση στις πηγές του ποταμού Πο, στην οποία συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές δεξιές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του επόμενου έτους “αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών στην εξωτερική επιρροή”.

Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα επέλεγε τη δεύτερη:
“Έχουμε ένα κοινό καθήκον να κερδίσουμε στην Ιταλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Είπε ότι θα ήταν αμαρτία να αποκλειστεί κάποιος από τη συμμαχία των κεντροδεξιών και δεξιών κομμάτων. Προανήγγειλε ότι πριν από το τέλος του έτους θα καλέσει σε μαζική διαδήλωση τις δυνάμεις που ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν την ευρωπαϊκή αριστερά τον επόμενο χρόνο.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη και η Γαλλία θα πραγματοποιήσει εκλογές την ερχόμενη Κυριακή για τις μισές από τις 348 έδρες της Γερουσίας.

Προηγούμενο άρθροΣτην Καρδίτσα ο Κασσελάκης την Τρίτη – Θα επισκεφθεί τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης
Επόμενο άρθροΜέχρι το τέλος κοπρίτες – Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Αγοράστου μοίραζε κάρτες μαζί με το συσσίτιο στους πλημμυροπαθείς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ