Ενδεικτικές του αλαλούμ στην κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με το τι συνέβη στη Λιβύη με την ελληνική στρατιωτική αποστολή, είναι και οι διατυπώσεις που επιστράτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Δευτέρας, αρκετές ώρες μετά το συμβάν που στέρησε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Όλα αυτά ενώ πολλά ερωτήματα προκαλούν τα στοιχεία που γίνονται γνωστά από τον τόπου του δυστυχήματος καθώς εξετάζεται η περίπτωση επίθεσης αυτοκτονίας κατά της ελληνικής αποστολής.

Συγκεκριμένα, ο Π. Μαρινάκης, χρησιμοποιώντας γλώσσα που ταιριάζει περισσότερο σε… πρώτες πληροφορίες δελτίου ειδήσεων και όχι σε κυβερνητικό εκπρόσωπο που εμφανίζεται την αμέσως επόμενη ημέρα μετά από μία τραγωδία με πέντε νεκρούς.

Ερωτηθείς αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε κάτι που θύμιζε περισσότερο σε… έκτακτο δελτίο ειδήσεων. «Θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος», είπε και συνέχισε: «Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι σχετικές επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων. Και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν».

Προηγούμενο άρθροΤον τελειώνουν και οι δικοί του τον Αγοραστό – Θ.Ακριβός: “Ανάγκη να γίνουν τα ημιτελή έργα εκτροπής του Αχελώου για να σωθεί ο κάμπος της Θεσσαλίας”
Επόμενο άρθροΟκτώ κορυφαίες διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις έρχονται στην Ελλάδα για να διερευνήσουν τις απειλές κατά δημοσιογράφων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ