Υπό τη σκιά των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η μνήμη του πολιούχου της Καλαμπάκας αγίου Βησσαρίωνα στον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Στον αρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε ο μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Δωρόθεος και Σταγών κ. Θεόκλητος.

«Ορισμένοι πιστεύουν πως είναι ο καιρός να αντικαταστήσει τον Θεό η τεχνητή νοημοσύνη και να φτάσουμε από τον άνθρωπο της σοφίας και της νοημοσύνης στον ανθρωποθεό. Να φτάσουμε δηλαδή πέραν των δυνατοτήτων του ανθρώπου. Κάποιοι μας θέλουν ρομπότ και θέλουν την ρομποτοποίηση του ανθρώπου και μάλιστα ο τεχνολογικός πολιτισμός να υποκαταστήσει το πρόσωπο του ανθρώπου», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Όπως τόνισε μάλιστα, «εδώ μιλάμε για την αλλοίωση και την αλλαγή της ανθρώπινης υποστάσεως, αφού δεν λένε ότι θα διορθώσουμε τους νευρώνες του ανθρώπου στο μυαλό του ανθρώπου, αλλά ότι θα φτιάξουν έτερον άνθρωπο παρά τους υπάρχοντες νευρώνες για εκείνους που είναι γιατροί, επιστήμονες και ιδεολόγοι. Πρόκειται για μία συνεργασία της ιδεολογίας και της επιστήμης των υλικών», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού ακολούθως ξεκαθάρισε πως, «σπίτι χωρίς θεμέλιο δεν μπορεί να σταθεί. Ζωή χωρίς τον Χριστό, είναι σπίτι χωρίς θεμέλιο. Είναι δοκιμασμένο πείραμα και αποτυχημένο», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «όσοι θελήσουν να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο με τον ανθρωποθεό και όσοι θελήσουν να αλλοιώσουν την ποιότητα του κόσμου και ιδίως την ανθρώπινη προσωπικότητα θα μαζέψουν χίμαιρες, κεραυνούς και λάσπες. Αυτό λέμε έξω από τα δόντια και κυρίως στους μεγάλους της γης τους λέμε πως αν δεν αλλάξουμε ρότα το μόνο που θα καταφέρουμε να φτιάξουμε με τα χέρια μας είναι ο τάφος της ανθρωπότητας», κατέληξε ο κ. Θεόκλητος.

Προηγούμενο άρθροΟικισμός Μαύρικα: Ο δήμαρχος Καρδίτσας τους έχει παρατήσει και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στο βούρκο
Επόμενο άρθροΔεν σέβεται ο αλήτης ούτε τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στις λάσπες – “Τα κάναμε όλα τέλεια – Λειτούργησε το επιτελικό κράτος – Δεν φταίμε πουθενά” αυτά είπε ο εθνικός προδότης στην ΔΕΘ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ