Απρόσμενα μεγάλη είναι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγονται την Κυριακή 17/9/2023.
Μέχρι τις 17:15 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη του κόμματος.
Από αυτά, πάνω 24.000 είναι νέα μέλη, που σημαίνει πως εγγράφονταν επί τόπου στα μητρώα του κόμματος.
Ανά λεπτό εκτιμάται ότι ψηφίζουν 250 άτομα και έτσι, εάν συνεχιστεί μέχρι και τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες ο ίδιος ρυθμός, τότε οι εκτιμήσεις μιλούν για πάνω από 120.000 ψηφοφόρους.
Ασφαλή συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται λίγο μετά τις 22:00.
Μάλιστα, ουρές σχηματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν τη συμμετοχή ιδιαίτερα ενθαρρυντική και πρόκριμα για ισχυρότερη παρέμβαση του κόμματος και του νέου προέδρου στις πολιτικές εξελίξεις.
Την ικανοποίησή του για την προσέλευση των ψηφοφόρων εκφράζουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για μαζικό παρών, που δίνει απαντήσεις, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.
Δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, ο Ν. Παππάς και ο Στ. Κασσελάκης, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για συμμετοχή που ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Αυτονόητο, σύμφωνα με τον Ν. Παππά, ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

Τσίπρας: Μαζικό «παρών» στις εσωκομματικές εκλογές – Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα

Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Πλάκα.
«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες.
Το δικό τους “παρών” μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, το δικό τους μαζικό “παρών” λοιπόν δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα.
Θα είμαστε εδώ», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στη μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει αναφορά και η Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , Ρ. Σβίγκου, σημειώνονατς ότι “ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά”.

Πέντε μονομάχοι με δύο φαβορί

Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  με τις πρώτες δημοσκοπήσεις να κάνουν λόγο για 2ο γύρο και ντέρμπι μεταξύ δύο μονομάχων: της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη.
Στο μεταξύ, πρώτος στις κάλπες για να ψηφίσει  βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 17/9, ο Ν. Παππάς, δηλώνοντας από το εκλογικό κέντρο της Καισαριανής πως  «ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό».
Τελευταίος από τους 5 υποψήφιους  ψήφισε  ο Ευ. Τσακαλώτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ