“Μάγκας του γλυκού νερού” αποδεικνύεται ο Κούλης ο οποίος ύστερα από διάφορες «ταρζανιές» ακυρώνει εντελώς τον ανασχηματισμό. Ούτε τώρα ούτε …μετά θα τον κάνει διότι δεν του βγαίνει τίποτα και εισπράττει από παντού -και εσωτερικά- αρνήσεις. Σε λίγο μάλιστα δεν θεωρείται έκπληξη το να αρχίσει να τον ..δέρνει και η Μαρέβα η οποία βλέποντας την επερχόμενη κατάρρευση ήδη φέρεται να τον «λούζει» με διάφορα …κοσμητικά επίθετα, του τύπου «άχρηστε» και «κότα», που δεν παραλειπει να χρησιμοποιεί όταν εκφράζεται …ελεύθερα


Αυτή χωρίς καμία υπερβολή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες μέσα στην γαλάζια παράταξη η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο εξαιτίας του ίδιου του αρχηγού της αφενός αλλά και της παθητικής στάσης που τηρούν όλα τα στελέχη της από την υψηλότερη μέχρι τη χαμηλότερη βαθμίδα, μην τολμώντας να τον πετάξουν έξω… .

Αρχικά λοιπόν ο Μητσοτάκης πήγε να το παίξει πολύ σκληρός βάζοντας τους παπαγάλους του να διαρρέουν δεξιά και αριστερά ότι είμαι έξαλλος με τους υπουργούς του ότι απειλούσε θεούς και δαίμονες πώς θα πάρει κεφάλια και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Η ιστορία με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μάλιστα που έδωσε αέρα και… αυτοπεποίθηση ότι ως παντοδύναμος και πανίσχυρος πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος θα τα φέρει όλα πάνω κάτω. Όμως πολύ γρήγορα δεν άργησε να φανεί ότι πρόκειται για μία φούσκα που θα σκάσει και θα φανεί η ν ουσιαστική αποδυνάμωση την οποία έχει υποστεί μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες ο Κούλης. Εξάλλου η περίπτωση του Βαρβιτσιώτη

είχε και μία ιδιομορφία γιατί όσοι ξέρουν καλά τα κρυμμένα και ένοχα μυστικά του διεφθαρμένου παρακράτους και της παρέας που μας κυβερνάει, πίσω από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μιλτιάδη για την δολοφονία του 36χρονου στον Πειραιά και την εξίσωση θύματος με τους θύτες υπάρχουν οι «απροσεξίες» του στην προσωπική του ζωή για να το πούμε επιεικώς και κομψά.

Ο πρώην πια υπουργός Ναυτιλίας αυτό που φοβήθηκε όπως και όλο τον προηγούμενο καιρό ήταν ότι θα έβγαινε εμπλουτισμένο και με άλλες ανάλογες υποθέσεις υλικό που τον αφορούσε και τότε δεν θα μπορούσε να σταθεί με τίποτα ούτε πολιτικά ούτε προσωπικά. Η «συμφωνία» που φέρεται να έκανε λοιπόν ήταν  ότι θα φύγει με δική του πρωτοβουλία τώρα για να έχει την ελπίδα ότι αργότερα -όταν και αν καταλαγιάσουν τα πράγματα- θα μπορέσει να επανέλθει στην κυβέρνηση κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που περιμένει να γυρίσει ο Κωστάκης Καραμανλής από τις Σέρρες μόλις ολοκληρωθεί το σχεδιαζόμενο ξέπλυμα για το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη

Κλείνοντας την παρένθεση με τον Βαρβιτσιώτη επιστρέφουμε στη μεγάλη εικόνα της κυβέρνησης και στο κάζο που έπαθε ο Μητσοτάκης με τον Κικίλια ο οποίος κάνοντας χρήση όλων των διασυνδέσεων και της προστασίας που διαθέτει -είτε από τους Αμερικανούς είτε από τους ολιγάρχες όπως ο Βαρδινογιάννης είτε από τους μασόνους- πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και είπε κατάμουτρα στον αδύναμο και φοβισμένο Κούλη ότι «όχι μόνο δεν φεύγω αλλά και θα σε τινάξω στον αέρα».

Αυτό σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες λειτούργησε άμεσα σαν ντόμινο μέσα στην κυβέρνηση και ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί και τα στελέχη άρχισαν να βλέπουν τον Μητσοτάκη ως ανίκανο να επιβληθεί και -σε ποιον μάλιστα…- στον Κικίλια. Όλες οι κρούσεις που έκανε λοιπόν στο πλαίσιο αυτό μέσω είτε του Παπασταύρου είπε του Μπρατάκου για τις μετακινήσεις υπουργών με ανασχηματισμό κατέληξαν άκαρπες σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές των παρασκηνίων ακόμη και θεωρούμενα «βαριά» ονόματα όπως ο  Ν. Δένδιας και ο Μ. Χρυσοχοίδης από τους οποίους ζητήθηκε «να βοηθήσουν» τον Μητσοτάκη η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να θέλουν να μετακινηθούν και μάλιστα σε αυτή τη φάση από τα υπουργεία που τοποθετήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Η άλλη κατηγορία από την οποία έφαγε «πόρτα» ο Κούλης ήταν από τους …παραδοσιακούς της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι οποίοι θα  μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εφεδρείες εκπληρώνοντας καποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις και θα «εγγυωνται» κάτα κάποιο τρόπο πως δεν θα είναι …χειρότεροι ή πιο άσχετοι από τους προηγούμενους. Μιλάμε για τη μεγάλα μάζα των βουλευτών της ΝΔ που εδώ και τέσσερα χρόνια τους είχε «αποκλεισμένους»  ο Μητσοτάκης και αρκετούς από αυτούς τους είχε υπό …διωγμό, θεωρώντας τους βαρίδια. Την ώρα  λοιπόν που η κυβέρνησή του βρίσκεται σε πρόωρη κατάρρευση, όλοι αυτοί  ενημέρωσαν …αρμοδίως ότι δεν δέχονται να γίνουν τώρα πια οι σάκοι του μποξ και χωρίς καμία «περίοδο χάριτος» να φάνε όλα τα …σκ#ατα από τους προηγούμενους «αποτυχημένους». Μόνο κάτι …νεοσσοί κολαούζοι του Κούλη υπάρχουν σε αυτή τη φάση «διαθέσιμοι» αλλά και με αυτούς θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ξεφτίλας ήταν ο Κούλης να κάνει στροφή κυριολεκτικά 180 μοιρών. Κι ενώ στην αρχή απειλούσε δήθεν, όπως είπαμε, θεούς και δαίμονες και στη συνέχει έλεγε ότι «θα περιμένει» τις δημοτικές εκλογές του επόμενου μήνα για να προχωρήσει μετά στις αλλαγές, τωρα ανέκρουσε …πρυμναν. Κι έχει βάλει τους δικούς τους να «διαβεβαιώνουν»  ότι …ούτε τώρα, ούτε αργότερα θα γίνει ανασχηματισμός και πάντως όχι μέσα στην φετινή χρονιά. Στο μεταξύ όλη αυτή η ανακατωσούρα είχε επίσης ως αποτέλεσμα να έχει βαρέσει πρόσθετη διάλυση η κυβερνητικη παρέα αφού οι υπουργοί και υφυπουργοί «περιμένοντας» τις αλλαγές είχαν κατεβάσει και τα …υπόλοιπα μολύβια κάτω.

Το ρεζίλι του Μητσοτάκη μάλιστα πρόκειται να φανεί σε πλήρη ανάπτυξη και διάσταση αυτό το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτό διότι την ώρα που δεν μπορεί να μετακινήσει ούτε …μυρμήγκι πια μέσα στην κυβέρνηση, έδωσε εντολή να μην μεταβούν οι υπουργοί μαζί του στην ΔΕΘ. Κι ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να τους έχει «διπλα» του την ώρα που ο κόσμος τους βρίζει αγρια, νομίζοντας ότι έτσι θα …γλιτώσει ο ίδιος από την κατακραυγή και την οργή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ