Αποφασιστική απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα του Αδωνι Γεωργιάδη και του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά δίνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα με απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

Την Παρασκευή συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σωματεία και δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική». Η κινητοποίηση μετατράπηκε σε απεργιακό κάλεσμα «ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης» και σε φωνή καταδίκης «του νέου εγκλήματος σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας».

Μέρα τη μέρα όλο και περισσότερα Εργατικά Κέντρα αποφασίζουν απεργία και συγκεντρώσεις για τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απεργία αναμένεται να αποφασίσουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ.

Πυκνώνουν οι απεργιακές αποφάσεις
Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Επίσης, απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, όπως το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).

Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου.

Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Ηράκλειο, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία.

Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Προηγούμενο άρθροΞεκινάνε οι επισκέψεις του κυρίου Γιάννη Γεννάδιου σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΤους ξεμπροστιάζει ο Ευάγγελος Αντώναρος: “Τα αντιπλημμυρικά δεν τα βλέπει κανένας ενώ τους κυκλικούς κόμβους τους κοιτάνε όλοι”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ