Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις αυξήσεις στα καύσιμα και ιδιαίτερα στην βενζίνη ενώ την ίδια ώρα, δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει από 1,50 ευρώ το λίτρο.

«Από Δευτέρα με την πληροφόρηση που έχω και την πρόβλεψη της κεντρικής τιμής των καυσίμων θα πρέπει το 2,019 να το κάνω 2,029 ή ίσως 2,039. Η άνοδος δεν σταματάει.

Έχει ξεκινήσει μια βδομάδα πριν τις τελευταίες εκλογές και δυστυχώς δεν βλέπουμε σταματημό και το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση είναι η επέμβαση του κράτους στη φορολογία» είπε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος.

Μάλιστα σημείωσε πως «εάν σκεφτούμε ότι στην τιμή τη σημερινή το 60% ανήκει στο κράτος, αν είχαμε μηδέν σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή το Ιράν μας χάριζε ας πούμε το πετρέλαιο, εμείς δεν βγάζαμε, οι εταιρείες δεν βγάζουν τα διυλιστήρια, δεν παίρνανε το προϊόν, δεν είχε κόστος. Θα πληρώναμε 1,30 σήμερα την βενζίνη. Από που μέχρι που 1,30 χωρίς κόστος;».

Για το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε εκτίμηση, αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει τουλάχιστον 1,50 ευρώ» ενώ σημειώνεται πως πέρσι η χρονιά έκλεισε με πετρέλαιο στο 1,30 και ο Α.Καλατζόπουλος πρόσθεσε «και δεν ξέρουμε που θα πάει γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει η κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ