Η Ρωσία έχει γίνει μαγνήτης, που έλκει όλους όσοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τους παρασιτικούς τρόπους της Δύσης, μια προσπάθεια στην οποία η πλειονότητα των χωρών είναι έτοιμη να βοηθήσει, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolay Patrushev σε συνέντευξή του στο περιοδικό Razvedchik.

«Η Ρωσία έχει γίνει πόλος έλξης για όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να αντιταχθούν στις παρασιτικές πρακτικές της Δύσης, γιατί προσφέρουμε έναν εναλλακτικό δρόμο», σημείωσε ο Patrushev, εκ των στενότερων συνεργατών του Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κύρια περιγράμματα αυτής της διαδρομής σκιαγραφούνται στην τελευταία έκδοση της επίσημης έννοιας εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Ο Patrushev επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με όλες τις εποικοδομητικά προσανατολισμένες χώρες και τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να προχωρήσουν μαζί στο μονοπάτι της ανάπτυξης και να θέσουν τα θεμέλια για μια νέα, πραγματικά δημοκρατική, πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
«Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να συνεργαστούν για προώθηση αυτής της τάσης προς τα εμπρός», τόνισε.Αποσύνθεση της αποικιοκρατικής παγκόσμιας τάξης

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας, η ανθρωπότητα έχει εισέλθει πλέον σε μια κρίσιμη εποχή, σε μια νέα περίοδο στην παγκόσμια ιστορία: Γινόμαστε μάρτυρες της οριστικής αποσύνθεσης της «Δυτοκεντρικής αποικιοκρατικής παγκόσμιας τάξης», στον πυρήνα της οποίας είναι ένα εγγενώς αρπακτικό πολιτισμικό μοντέλο.
«Στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου, μια στενή ομάδα χωρών έχτισε μια πυραμίδα, εδραιώθηκε στην κορυφή της και αυτοπροικίστηκε με εξαιρετικές δυνάμεις», τόνισε.
«Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολυεπίπεδο παρασιτικό εποικοδόμημα σε παγκόσμια κλίμακα», πρόσθεσε.
Ο Patrushev τόνισε το γεγονός ότι η λέξη «παράσιτο» μεταφράζεται από τα ελληνικά ως «απατεώνας».
«Στην αρχαία Ελλάδα, έτσι ονομάζονταν οι απατεώνες (σ.σ.παράσιτα) που κυνηγούσαν την εμπιστοσύνη των πλούσιων συμπολιτών τους και χρησιμοποιούσαν πονηριά και δόλο, και συχνά κατέφευγαν στη βία, για να πάρουν τον έλεγχο στα σπίτια των θυμάτων τους.
Έτσι ακριβώς κάνει η Δύση.
Οι δυνάμεις της έχουν ενεργήσει, διασφαλίζοντας την κυριαρχία τους και εφαρμόζοντας τις πιο βάναυσες και απάνθρωπες μεθόδους», επισήμανε.

Καθοριστική Σύνοδος στη Ρωσία, κόντρα στις επιθυμίες της Δύσης

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η 11η Διεθνής Σύνοδος Ύπατων Εκπροσώπων για Θέματα Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία στις 23-25 Μαΐου 2023, παρείχε άμεση απόδειξη αυτής της αυξανόμενης παγκόσμιας διάθεσης ενάντια στην κυριαρχία της επιβλητικής Δύσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ