Φουντώνουν οι ανησυχίες για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή που θα χτιστεί ο σταθμός.
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως οδεύει το προ 5ετίας ανακοινωθέν πρότζεκτ περί ανέγερσης του τρίτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Η Άγκυρα φαίνεται πως βρίσκεται σε συνομιλίες με το Πεκίνο για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, έκανε γνωστό χθες Πέμπτη ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν «σε λίγους μήνες» μετά την πρόσφατη επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στην περιοχή «όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, στην Ανατολική Θράκη».

«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε συνομιλίες με κινεζική εταιρεία», σημείωσε ο Μπαϊρακτάρ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν συνιστούν μεγάλα εμπόδια οι όποιες διαφορές.

«Θα μπορέσουμε λοιπόν να συμπληρώσουμε τα κενά και να κλείσουμε σύντομα συμφωνία με την Κίνα για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας».

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι έχουν ήδη κατασκευάσει έναν πυρηνικό σταθμό πολύ κοντά στην Κύπρο, ενώ βρίσκονται σε συνομιλίες με τους Ρώσους για την ανέγερση του δεύτερου σταθμού στη Σινώπη του Πόντου.

Όπως είναι λογικό αυξάνονται κατακόρυφα οι ανησυχίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα έχει κυρίως ο σταθμός που θα στηθεί κοντά στον Έβρο. Ένας μεγάλος σεισμός ίσως προκαλούσε μεγάλα προβλήματα.

Μέχρι σήμερα ο κοντινότερος στο ελληνικό κράτος πυρηνικός σταθμός βρισκόταν στη Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα στο Κολζοντούι.

Προηγούμενο άρθροΑυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού στη Θεσσαλία – Οι δολοφόνοι της Νέας Δημοκρατίας θα εξαφανίσουν ολόκληρη περιφέρεια
Επόμενο άρθροΞύπνα Έλληνα! Την ώρα που εσύ “ματώνεις” από τις κυρώσεις στη Ρωσία ο Κούλης Μητσοτάκης κάνει “πλάτες” στους εφοπλιστές να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ