Στην υποχρεωτικότητα στρέφεται ξανά η κυβέρνηση, αυτή τη φορά λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία, καθώς ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, υποστήριξε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών!

Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές επεσήμανε ωστόσο ότι «εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο». «

Η προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, η προστασία τους και η κρατική αρωγή, τόνισε κ. Πατέλης και σημείωσε ότι το κόστος για τις συνέπειες της κακοκαιρίας χωρίζεται σε τρία σκέλη, πρώτον την κρατική αρωγή που θα ανακοινωθεί αφού γίνουν οι αιτήσεις των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και τρίτον τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΑναμένεται να επικρατήσει χάος στις αγορές τροφίμων μετά την καταστροφή της Θεσσαλίας – Θα ζήσουν πρωτόγνωρα πράγματα οι Έλληνες με αυτούς που ψήφισαν και έβαλαν στην κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΟ Μάκης Φιλίππου από το Καρποχώρι περιγράφει την καταστροφή που έχει υποστεί το χωριό τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ