«Απασφάλισε» ο Δημήτρης Κουρέτας, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών που σάρωσαν τη Θεσσαλία, κατά του Κώστα Αγοραστού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (14/9) στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, ο Κουρέτας τόνισε αρχικά ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι πολύ δύσκολη σε τρία επίπεδα: Στην οδοποιία στο Πήλιο, την αγροτική παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο και στα ζητήματα δημόσιας υγείας με τα χιλιάδες νεκρά ζώα».

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα έργα σε δύο φράγματα της περιοχής (Σκοπιάς και Μουζακίου), έναντι των οποίων αντιστεκόταν ο κ. Αγοραστός, όπως είπε. «Αν είχαν ολοκληρωθεί θα είχε γλιτώσει η Θεσσαλία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ελάχιστα από τα χρήματα που δόθηκαν πήγαν σε αντιπλημμυρικά έργα, καθώς όπως εξήγησε, κατευθύνθηκαν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων. «Ο εργολάβος πήρε το έργο με ανάθεση, όχι με δημοπρασία. Ξέρετε πώς γίνονται οι απευθείας αναθέσεις. Επειδή ο Αγοραστός πίστευε ότι θα επανεκλεγεί, δεν παρελήφθη κανένα έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί ήθελε να τα παραλάβει η επόμενη θητεία».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνουν όταν έρθει η χρηματοδότηση είναι τα δύο φράγματα σε Σκοπιά και Μουζάκι. Όπως πάνε τα πράγματα, πρέπει να κάνουν κάτι πολύ γρήγορα, εξπρές, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, να γίνουν μέχρι το 2025», πρόσθεσε.

«Ο πονηρούλης Αγοραστός δεν έφερε ούτε μισό έργο να παραλάβει το νυν περιφερειακό συμβούλιο. Ήθελε να πάει στην επόμενη θητεία, θεωρώντας ότι θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα τον τιμωρήσει για αυτό που έκανε», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

«Ο Αγοραστός κορόιδεψε και τους πολίτες και την κυβέρνηση», είπε εξηγώντας ότι άλλα πράγματα αναφερόντουσαν στον τίτλο ενός έργου που προκηρύσσονταν και άλλα γινόντουσαν στο τέλος.

«Για αυτό τον εγκαλεί ο εισαγγελέας τώρα», είπε.

«Πιστεύω ότι θα χάσει τις εκλογές ο κ. Αγοραστός», σημείωσε και τον κατήγγειλε για «νταραβέρι που έκανε στο γραφείο του με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό. Αυτό γινόταν».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αγοραστός – Βασίλης Τσιάκος: Έργα βιτρίνας χωρίς ουσία με συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις
Επόμενο άρθροΒάζει τέλος στο νομοσχέδιο για γάμο των ομοφυλοφίλων ο Μητσοτάκης βλέποντας πως όλη η Ελλάδα βρίσκεται στα “κάγκελα”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ