Με την Ελλάδα κομμένη στα δύο και τις μετακινήσεις να πραγματοποιούνται με δυσκολία τα ΚΤΕΛ Πιερίας προχώρησαν σε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Όπως λένε εξαιτίας της πλημμυρισμένης εθνικής οδού και της αλλαγής του δρομολογίου μέσω Εγνατίας αύξησαν την τιμή του εισιτηρίου Αθήνα – Κατερίνη κατά 10 ευρώ δηλαδή από τα 34 ευρώ στα 44 ευρώ.

Η τιμή ηταν 34 ευρώ, το κάναμε 44», είπε στον Alpha ο υπεύθυνος ΚΤΕΛ Πιερίας, Π. Ερμίδης.

«Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με το εισιτήριο», προσθέτει χωρίς προφανώς να μπορεί να αντιληφθεί ότι τώρα ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια και οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αύξηση έγινε διότι η απόσταση μεγάλωσε κατά 200 χλμ και τρεις ώρες επιπλέον και τους υπεύθυνους να κοστολογούν το επιπλέον κόστος με καπέλο 10 ευρώ ανά εισιτήριο.

«Ο δρόμος Λάρισας – Κατερίνης είναι κλειστός και αναγκαστικά όλοι πηγαίνουμε από Πάτρα, όπως και μεις. Το δρομολόγιο είναι Πάτρα, Ιονία οδό, Εγνατία οδό και μετά Κατερίνη. Είναι 300 χλμ περίπου παραπάνω και τρεις ώρες» πρόσθεσε ο κ. Ερμίδης.

Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη και Γρεβενά παρουσιάζουν μείωση επιβατών κατά 20% με το εισιτήριο να παραμένει ίδιο.

Βάλτε μέσα σε αυτά και τις αυξήσεις που θα γίνουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και λαχανικά και θα έχετε ένα ακόμα “λιθαράκι” στο οικοδόμημα που θα… βουλιάξει τα σπίτια μας. Δεν ξεχνάμε βέβαια και το πετρέλαιο θέρμανσης, που ήδη μαζί με την βενζίνη έχουν ανοδική πορεία και τρέχουν ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα, εντείνονται οι ανησυχίες ότι θα φτάσει τα 100 δολάρια

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15.09.23) ο μαύρος χρυσός «έπιασε» τα 94 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, αναλυτές «βλέπουν» τις τιμές του πετρελαίου να «σκαρφαλώνουν» στα 100 δολάρια το βαρέλι! «Το αργό στο Λονδίνο έχει πλέον εκτιναχθεί πάνω από 30% από το χαμηλό που είδαμε στα μέσα Ιουνίου, κάτι που αυξάνει τις προβλέψεις των αναλυτών ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρωί της Παρασκευής τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 65 σεντς, ή 0,7%, ανεβαίνοντας στα 94,35 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 67 σεντς, επίσης 0,7%, στα 90,83 δολάρια. Μάλιστα, οι δύο δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως λένε οι αναλυτές, τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για την οικονομία στην Κίνα, σε συνδυασμό με τις αναφορές για κατανάλωση ρεκόρ του πετρελαίου, ενισχύουν τις τιμές αλλά και τους φόβους για την «εκτίναξή» τους.

Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα σχέδια των Κεντρικών Τραπεζών ανά τον κόσμο, οι οποίες αναζητούν ενδείξεις για χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων, προκειμένου να κλείσουν τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

«Οι αγορές πετρελαίου πρέπει τώρα να εξετάσουν εάν τα 100 δολάρια το βαρέλι είναι μια πιθανότητα για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, δεδομένης της έκτασης των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+», σχολίασε από την πλευρά του ο Vivek Dhar της Commonwealth Bank of Australia. «Τα χαμηλότερα παγκόσμια αποθέματα αργού θέτουν τις τιμές σε κίνδυνο αυξημένης αστάθειας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ