Ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας – Ανοδικά κινούνται και οι νοσηλείες
Στα 181 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις πληγείσες περιοχές και στις 187 οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Κατά την σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι καταγράφηκαν 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αναφορικά με τις νοσηλείες κινούνται επίσης ανοδικά, με 12 άτομα να νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα και 15 συνολικά με λοιμώξεις αναπνευστικού. Υπάρχουν 3 επιπλέον νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα και 7 για λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι γίνεται έλεγχος για δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση που έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες, ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Όσον αφορά την ασφάλεια του νερού στις πληγείσες περιοχές η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις.

Για την πόλη του Βόλου αναμένονται οι μικροβιολογικές αναλύσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι, ενώ στον δήμο Τεμπών το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Κούγιας: “Ο Κασσελάκης είναι νούμερο” – Ναι ο Κούγιας το είπε αυτό…
Επόμενο άρθροΠυρηνικό σταθμό δίπλα στον Έβρο στήνουν οι Τούρκοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ