Ιδιαίτερα χρονοβόρα και με υψηλό κόστος η αποκατάσταση του Σιδηροδρόμου σύμφωνα με το Χρήστο Σταϊκούρα που αποκάλυψε πως απαιτούνται αρκετοί μήνες για να επανέλθουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν 15 ημέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με το τι θα γίνει με το σιδηροδρομικό δίκτυο ο κ. Σταϊκούρας είπε:

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Υπάρχει περίπτωση το κόστος να υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια. Εκτιμήσεις κάνουμε αυτή τη στιγμή αλλά φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις υποδομές, στις επιδομές, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στα συστήματα ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης ακόμα και αυτά τα οποία πολύ πρόσφατα βάλαμε. Και αυτά (σ.σ τα συστήματα που μπήκαν μετά τα Τέμπη) έχουν πάθει τεράστια ζημιά.

Και μάλιστα πρέπει να δούμε πως θα χειριστούμε τη συγκεκριμένη σύμβαση γιατί με βάση τη συγκεκριμένη σύμβαση θα είχαμε παραδώσει πλήρως μέχρι την άλλη εβδομάδα, το αργότερο στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την ηλεκτροδότηση, την ηλεκτροκίνηση δηλαδή και σηματοδότηση σε όλο τον άξονα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη. Άρα εκεί, πιθανότατα, στην μορφή που είχαμε το Σιδηρόδρομο μέχρι πριν από 15 ημέρες να επανέλθουμε μετά από αρκετούς μήνες»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ