«Αυτό το καλοκαίρι ήταν το πιο καυτό που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κατά την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης που εκφώνησε σήμερα ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφερόμενη στην απάντηση της ΕΕ στην κλιματική αλλαγή με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στο «χάος» και στο «μακελειό» των ακραίων καιρικών συνθηκών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα και την Ισπανία. «Η Ελλάδα και η Ισπανία επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές και επλήγησαν ξανά λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα από καταστροφικές πλημμύρες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν επίσης τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και όλη την ΕΕ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα ενός πλανήτη που βράζει», είπε και πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία γεννήθηκε από αυτήν την αναγκαιότητα για την προστασία του πλανήτη μας. Αλλά σχεδιάστηκε και ως μια ευκαιρία για να διατηρήσουμε τη μελλοντική μας ευημερία».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο μεταναστευτικό κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο. «Πάντα είχα ακλόνητη πεποίθηση ότι η μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χρειάζεται αντοχή και υπομονετική δουλειά» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται ενότητα εντός της Ένωσής.

«Αυτό είναι το πνεύμα του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δεν φαινόταν να υπάρχει κανένας πιθανός συμβιβασμός. Αλλά με το Σύμφωνο, επιτυγχάνουμε μια νέα ισορροπία. Μεταξύ της προστασίας των συνόρων και της προστασίας των ανθρώπων» τόνισε. Εστίασε επίσης στην αντιμετώπιση της διακίνησης ανθρώπων.

«Γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση απαιτεί συνεχή δουλειά. Και πουθενά αυτό δεν είναι πιο ζωτικό από την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων. Προσελκύουν απελπισμένους ανθρώπους με τα ψέματά τους. Τους βάζουν σε θανατηφόρες διαδρομές στην έρημο ή σε βάρκες που είναι ακατάλληλες για τη θάλασσα. Ο τρόπος που λειτουργούν οι διακινητές εξελίσσεται συνεχώς. Αλλά η νομοθεσία μας είναι πάνω από είκοσι χρόνια και χρειάζεται επείγουσα ενημέρωση. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέα νομοθεσία και νέα δομή διακυβέρνησης. Χρειαζόμαστε ισχυρότερη επιβολή του νόμου» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή θα διοργανώσει μια διεθνή διάσκεψη για την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων. Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την σκληρή και εγκληματική επιχείρηση».

Προηγούμενο άρθροΣτέλνουν καθημερινά καραβιές λαθραίων μέσω Ρόδου – Ανοχύρωτη η Ελλάδα με αυτόν τον προδότη που βρίσκεται στην κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΝτόναλντ Τραμπ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Σόρος και τη Νέα Τάξη να νικήσει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ