Στο Ψαθοχώρι, ένα χωριό 200 κατοίκων, οι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν ενώπιον των ορμητικών υδάτων που κατέκλυσαν την περιοχή. Παραμένουν για 6η συνεχόμενη μέρα χωρίς νερό και ρεύμα, με τα σημάδια να είναι δυσοίωνα καθώς όπως λένε, οι αρμόδιοι τους είπαν ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν σε δύο εβδομάδες.

Καταγγελίες των κατοίκων αναφέρουν πως το μήνυμα του 112 που θα τους προειδοποιούσε για την κακοκαιρία δεν ήρθε ποτέ και χρειάστηκε να χτυπήσει η καμπάνα του χωριού για να γίνει γνωστή η επερχόμενη καταστροφή.

Περιουσίες θαμμένες στην λάσπη και στα Καλογριανά. Μεγάλες οι ζημιές στις κτηνοτροφικές μονάδες της Αγίας Τριάδας. Γύρω από το χωριό, ακόμα και μέσα στις αυλές των σπιτιών βρίσκονται εκατοντάδες νεκρά ζώα.

Εικόνα παρακμής και από την Φαρκαδόνα Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε αντίσκηνα του στρατού, αλλά και σε δομές της περιοχής.

Αν και έπεσε η στάθμη, η περιοχή παραμένει πλημμυρισμένη.

Προηγούμενο άρθροΤεράστιος μύθος η ισχυρή ελληνική οικονομία – Δείτε τους λόγους που καταρρίπτεται το αφήγημα
Επόμενο άρθροΗ Σλοβενία φορολογεί τις τράπεζες μετά τις πλημμύρες και στην Ελλάδα ο δοσίλογος Μητσοτάκης τις αφήνει στα υπερκέρδη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ