Στους δρόμους βγήκαν σήμερα το απόγευμα πολίτες οποίοι διαμαρτύρονται κατά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έγινε διαδικτυακά με σύνθημα «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».
Στη συγκέντρωση, οι συμμετέχοντες προσήλθαν κρατώντας όχι μόνο πανό διαμαρτυρίας αλλά… σταυρούς και εικόνες.
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα το απόγευμα «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων για να διαμαρτυρηθούν στην έκδοση των ηλεκτρονικών δελτίων.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες πολίτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, αλλά και σύμβολα της Ορθοδοξίας όπως σταυρούς και εικόνες της Παναγίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις νέες ταυτότητες ότι διαθέτουν τσιπ παρακολούθησης και το χάραγμα του «666».

Κάποια από το πανό όσων διαμαρτύρονται και δηλώνουν αρνητές των νέων ταυτοτήτων προτρέπουν τους πολίτες να κρατήσουν τις ταυτότητες παλαιού τύπου, σημειώνοντας πως «θα επέμβει ο Χριστός».

30 προσαγωγές


Σύμφωνα με την αστυνομία στο συλλαλητήριο έγινε προσαγωγή περίπου 30 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας χειρουργικές μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες τα συγκεκριμένα άτομα χαιρέτισαν ναζιστικά και άνοιξαν μια σημαία της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση πάνω στην πλατεία αλλά κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τους απώθησαν.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και πριν προκληθεί κάποια μεγαλύτερη ένταση απομόνωσε τα συγκεκριμένα άτομα και ακολούθησε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για παραθρησκευτική αφετηρία «στη χρήση φράσεων περί ‘ηλεκτρονικού φακελώματος’ που επιβάλλει η ‘Νέα Τάξη Πραγμάτων’ και η ‘παγκοσμιοποίηση’, καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση είναι ‘όργανα του Αντιχρίστου’».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ