Δέος προκαλούν οι εικόνες από ψηλά της πλημμυρισμένης λόγω της κακοκαιρίας Λάρισας, την ώρα που δίνεται μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων και τη διάσωση εγκλωβισμένων.

Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, η στάθμη του σε κάποια σημεία φθάνει τα 9,5 μέτρα με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έχει υπερχειλίσει, ενώ ήδη πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν και παραποτάμιες περιοχές της πόλης της Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μηνύματα για την περιοχή διαδέχονται το ένα το άλλο. Λίγο μετά τις 14:00 μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους στην συνοικία Άγιος Θωμάς του δήμου Λάρισας να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγο πριν τις 13:00, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γιάννουλη και εργατικές κατοικίες εκκενώστε προς Τύρναβο και Λάρισα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων αναφέρει: «Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, έσπασε ανάχωμα του Πηνειού με αποτέλεσμα να σταλεί νέο μήνυμα από το 112.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες Καρδιτσιώτες
Επόμενο άρθροΠώς θα γλυτώσουμε από αυτούς; Η θα πνιγόμαστε ή θα καιγόμαστε – Πυρκαγιά για ακόμη μία φορά στην Ηλεία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ