Τη συμπαράστασή της προς όλους τους δοκιμαζόμενους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παράλληλα, εύχεται οι υπηρεσίες του κράτους και όλοι οι εθελοντές να έχουν δύναμη από τον Θεό για να προσφέρουν τα απαραίτητα, και η ελληνική Πολιτεία να συμβάλει αμέσως στην αποκατάσταση των πληγέντων.

Μάλιστα, επισημαίνεται επ’ αυτού ότι «η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος και των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων είναι ευνόητο ότι θεωρείται δεδομένη».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τις νέες ταυτότητες

Εξάλλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τις διήμερες συνεδρίες της σχετικά με το ζήτημα των ταυτοτήτων, τονίζει ότι «δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας» και προσθέτει ότι «παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί “ηλεκτρονικού φακελώματος” που επιβάλλει η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” και η “παγκοσμιοποίηση”, καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση είναι “όργανα του Αντιχρίστου”».

Αναφέρει, επίσης, ότι η κρίση περί νομιμότητας για τις αστυνομικές ταυτότητες ανήκει στη δικαστική εξουσία της χώρας, που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων κράτους και πολίτη.

Ωστόσο, το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του και θα παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ