Από την Δανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία

Στην Ουκρανία έφτασαν τα δέκα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1, τα οποία υποσχέθηκαν η Δανία, η Γερμανία και η Ολλανδία τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλα, σύμφωνα με τον στρατό της Δανίας.

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου την αποστολή «εντός των επομένων μηνών» περίπου εκατό βαρέων αρμάτων μάχης για να υποστηρίξουν το Κίεβο απέναντι στον ρωσικό στρατό.

«Τα δέκα πρώτα άρματα μάχης στάλθηκαν στην Ουκρανία. Και άλλα βρίσκονται καθ’ οδόν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός. «Άλλα δέκα παραδόθηκαν από το εργοστάσιο».

Οι Δανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν στη Γερμανία τις ουκρανικές δυνάμεις στη χρήση αυτών των αρμάτων μάχης, σύμφωνα με τον στρατό.

«Δεν έχω αμφιβολία πως αυτό θα τους βοηθήσει στην υπό εξέλιξη μάχη», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής Γκούνερ Άρπε Νίλσεν.

Τα Leopard 1 A5 που δόθηκαν από τη Δανία χρησιμοποιούνταν από τον στρατό της έως το 2005. Το 1997 η χώρα αγόρασε 51 Leopard 2 A4 γερμανικής κατασκευής και παρόπλισε τα Leopard 1.

Προηγούμενο άρθροΠόσους πνίξατε ρε αλήτες; Πτώμα άνδρα ξεβράστηκε στις παραλίες της Εύβοιας
Επόμενο άρθροΠλημμυρισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο! Ο Φλώρος αντί να ξηλώσει μόνος του τα γαλόνια μετά από όσα έχουν γίνει συνεχίζει και ντροπιάζει τη χώρα μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ