Εκκενώνονται τμήματα από τις δυτικές συνοικίες – Μήνυμα 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τη συνοικία του Ιπποκράτη – Στα 10 μέτρα η στάθμη του ποταμού – Το νερό έχει φτάσει έως και τα δύο μέτρα σε διάφορα σημεία – Έχει διακοπεί η συγκοινωνία με Καρδίτσα και Τρίκαλα

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και η Λάρισα, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει αύξηση της στάθμης των υδάτων στον Πηνειό, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο νερό περιοχές που εντοπίζονται στις όχθες του και στα δυτικά της πόλης. Σε ορισμένα σημεία, αναλόγως το ύψος του εδάφους, τα ύδατα φτάνουν και τα δυόμισι μέτρα.

Συγκεκριμένα, έχουν πλημμυρίσει οι παραποτάμιες περιοχές της Λάρισας, όπως ο Άγιος Θωμάς, η Νέα Σμύρνη και οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης. Ενδεικτικές της δύσκολης κατάστασης, αλλά και της έντονης ανησυχίας, είναι οι εκκλήσεις για εκκένωση του Αγίου Θωμά και της συνοικίας του Ιπποκράτη, αλλά και για να ανέβουν οι κάτοικοι σε ψηλότερους ορόφους. Στην περιοχή ήχησε και το 112. Σε πολλές γειτονιές έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.
 Στα 10 μέτρα η στάθμη του ποταμού
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης της Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει πλέον τα 10 μέτρα.

Επιπλέον, είχε προειδοποιήσει πως αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν κατάφερναν να ανακόψουν τα ορμητικά νερά ή δεν έπεφτε η στάθμη του νερού στη πόλη, θα προχωρούσαν σε εκκένωση και της συνοικίας του Ιπποκράτη, κάτι που τελικά συνέβη λίγο πριν τις 19:00. «Στην επόμενη ώρα θα καθοριστεί αν θα προχωρήσουμε σε εκκένωση και της συνοικίας Ιπποκράτης», είχε πει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθροΑποστόλης Τσιόπουλος: “Πάρτε τις βάρκες και ελάτε Παλαμά να σώσουμε ζωές” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΡάγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο του Αντώνη από την Κρήτη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ