Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 10:30 στην Καρδίτσα. Πραγματοποίησε αυτοψία με ελικόπτερο στις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε στο γήπεδο της Καρδίτσας, εκεί που μεταφέρονται εναερίως οι διασωθέντες, και συνομίλησε με διασώστες και ιατρικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στη Λάρισα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Το Συντονιστικό που στήθηκε στη Λάρισα

Χθες, με απόφαση του πρωθυπουργού, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δημιουργήθηκε Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα. Στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο έχει μεταβεί στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

  • Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
  • Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
  • Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)
  • Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  • Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)
  • Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).
Προηγούμενο άρθροΣτο δημαρχείο Καρδίτσας ο δολοφόνος των Ελλήνων Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρουσιάστηκαν και οι χαραμοφάηδες βουλευτές που ήταν εξαφανισμένοι – Έδιωξε τους δημοσιογράφους για να μην ακούσουν τις ντροπές τους
Επόμενο άρθροΔειτε την ξεφτίλα του Αγοραστού με τα έργα που έταζε στα Τρίκαλα – Είναι δυνατόν να μην έχει πάει φυλακή αυτός ο άνθρωπος; (Βίντεο)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ