Σε συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον Πηνειό ο οποίος τις τελευταίες ώρες υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και να εκκενωθούν τρία χωριά του Δήμου Λαρισαίων, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο.

Στη Λάρισα τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρξαν περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε εργατικές κατοικίες Γιάννουλης και Άγιο Θωμά, καθώς η στάθμη του ποταμού πλέον είναι πάνω από το ύψος της τάφρου του Χατζηχαλάρ, με αποτέλεσμα όμβρια να επιστρέφουν μέσω των φρεατίων και να πλημμυρίζουν δρόμους.

Κίνηση και κόσμος στους δρόμους της Λάρισας – Αναστάτωση από την στάθμη του Πηνειού
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και κατά μήκος της περιφερειακής οδού της Λάρισας, με την τροχαία να προχωρά σε αποκλεισμό τμήματος αυτής.

Όπως αναφέρει τοπικό μέσο, στην τελευταία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα, καθώς και τα σενάρια για τις επόμενες, κρίσιμες ώρες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία…
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των αντιπλημμυρικών ζωνών, διαφαίνεται συγκρατημένα στον ορίζοντα αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται αυτή την ώρα και νέες παρεμβάσεις εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο.

Την ίδια ώρα η Λάρισα παρακολουθεί της εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, με πολλούς πολίτες, κυρίως των συνοικιών δίπλα στο ποτάμι, να ξενυχτούν παρακολουθώντας τα ορμητικά νερά του Πηνειού.

Σπάνε το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός
Για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός, πάρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.

Φράγμα Γυρτώνης – Σπάνε το ανάχωμα
Στο σημείο βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης – Δασοχωρίου Λυγούρας Κώστας, ο αντιπρόεδρος Ρένος Καρύωτης και ο αντιπρόεδρος Πιτσιος Αντρέας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ