Αυτοψία στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την προστασία του οικισμού Μεγάλων Καλυβίων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Οι εργασίες εντάσσονται στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Πηνειό ποταμό, στην Π.Ε. Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προστασία οικισμών, παραγωγικών εγκαταστάσεων και δημόσιων υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, συνεχίζουμε τα αντιπλημμυρικά έργα διασφαλίζοντας τους οικισμούς των Τρικάλων που διέρχεται ο Πηνειός ποταμός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στον Πηνειό ποταμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε και επενδύει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Με σύμμαχο τη φύση συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα για την προστασία της φύσης, του δομημένου περιβάλλοντος και των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Δείτε το “γύρισμα” του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και πως ο ίδιος περιγράφει τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς της περιοχής μας:

Το δρόμο Μουριά – Λυγαριά βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  οι εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο που συνδέει τη Μουριά με τη Λυγαριά, μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων,  στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, ξεκινά ένα νέο έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής για ασφαλή  μετακίνηση και επικοινωνία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  «Με ενσυναίσθηση, ικανοποιούμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών,  δρομολογούμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και  επιπλέον συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθροΞετσίπωτος! Ήρθε με τον Αγοραστό με το ελικόπτερο και έκαναν βόλτα πάνω από την θάλασσα της Καρδίτσας – Πήγαινε ρε να δεις τους ανθρώπους που περιμένουν στις ταράτσες χωρίς νερό και τροφή από χθες
Επόμενο άρθροΜόνο ο στρατός θα σώσει τη χώρα – Δείτε τα παλικάρια πόσους έχουν βοηθήσει στη Μαγνησία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ