Αντιθέτως αυξάνεται ο φόρος για όσους αγοράζουν έκτο και παραπάνω ακίνητο στην Πολωνία για να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία.

Η Πολωνία κατήργησε τον φόρο αγοράς ακινήτων για τους αγοραστές που αγοράζουν για πρώτη φορά, καθώς η πολωνική κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει τα νεαρά ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι.

Η φορολογική απαλλαγή θα ισχύει μόνο για τους αγοραστές που αγοράζουν για πρώτη φορά και τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά κατοικίας δεν θα πρέπει να καταβάλλουν το 2% της τιμής αγοράς ακινήτου στην κυβέρνηση.

Οι φορολογικοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι η μεταρρύθμιση θα τονώσει την κίνηση στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς κατοικίας και θα παράσχει την αναγκαία στήριξη στους υποψήφιους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια εποχή που οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί.

“Η εξοικονόμηση θα είναι σημαντική. Όποιος αγοράζει ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ θα εξοικονομήσει 2.000 ευρώ και όποιος αγοράζει ένα ακίνητο αξίας 200.000 ευρώ θα είναι 4.000 ευρώ καλύτερα”, δήλωσε ο φορολογικός σύμβουλος Piotr Juszczyk στο πολωνικό ραδιόφωνο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι ο φόρος αγοράς ακινήτων θα αυξηθεί στο 6% για όποιον αγοράζει το έκτο ή περισσότερα ακίνητά του. Στόχος είναι να αποθαρρυνθεί η κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων.

Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις απαιτούν όλες οι κατοικίες που κατασκευάζονται να είναι μεγαλύτερες από 25 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό αποσκοπεί στο να σταματήσει η εκμετάλλευση μικρών εμπορικών ακινήτων για στεγαστικούς σκοπούς.

Άλλες στεγαστικές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί περιλαμβάνουν την αύξηση της υποχρεωτικής απόστασης μεταξύ κτιρίων σε γειτονικά οικόπεδα από 4 σε 5 μέτρα.

Προηγούμενο άρθροΤεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία σε Ερμιονίδα και Επίδαυρο
Επόμενο άρθροΣτέλνει και η Βουλγαρία ενίσχυση στον Ζελένσκι – Όλα για τη Νέα Τάξη και τους Αμερικανούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ