Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι όπως αποδεικνύεται από τα καταγεγραμμένα περιστατικά που απαιτείται παρέμβαση των αρχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Περιφερειακή Ενότητα υπάρχουν τουλάχιστον 100 τέτοιες περιπτώσεις χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των ατόμων που αφορά κάθε μία εξ αυτών.

Πιθανολογείται ότι σε αυτές θα προστεθούν και άλλες στην πορεία καθώς η κατάσταση, ειδικά στον Δήμο Παλαμά παραμένει εκτός ελέγχου. Σε αυτό το Δήμο εντοπίζεται και η μεγαλύτερη ανάγκη απεγκλωβισμών, με τις εικόνες των κατοίκων σε στέγες και ταράτσες να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Σύμφωνα με την Π.Ε. Καρδίτσας έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έλευση σωστικών συνεργείων αλλά το μεγαλύτερο των προβλημάτων είναι η αδυναμία προσέγγισης στις πληγείσες περιοχές, λόγω των νερών που τις έχουν κατακλύσει. Υπάρχει και αίτημα για εναέρια μέσα που αναμένεται να φθάσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι η στάθμη των ποταμών βαίνει μειούμενη αλλά υπάρχει πάντα το δυσοίωνο της καθόδου νερών από τα ορεινά του νομού που επίσης βλήθηκαν από την εντονότατη κακοκαιρία.

Προηγούμενο άρθροΟ Πρόδρομος Καρδίτσας στο έλεος του Θεού – Κάτοικοι ζητάνε να παραιτηθεί Τσιάκος και Αγοραστός
Επόμενο άρθροΣου κόβεται η ανάσα! Η πόλη της Καρδίτσας και ο κάμπος πλημμυρισμένος με νερά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ