Και επίσημα πλέον ένας δεύτερος Ιανός στην Καρδίτσα.

Με μαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων που συλλέξαμε από όλη την πόλη καθώς και από τα γύρω χωριά η κατάσταση που αναφέρουν είναι κάτι παραπάνω από δραματική.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο χωρίς να έχει υπερχειλίσει κάποιο ποτάμι. Η πόλη της Καρδίτσας έχει βουλιάξει: Περιοχές όπως οι Καμινάδες ο Σιδηροδρομικός Σταθμός η περιοχή προς την Φαναρίου η Τρικάλων το βόρειο τμήμα της πόλης προς τη σχολή αστυφυλάκων καθώς και κεντρικοί δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια.

Ελάχιστα είναι τα σημεία που δεν έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Τεράστιο είναι το πρόβλημα και στα χωριά της Καρδίτσας: Ο Πρόδρομος η Μυρίνη το Μακρυχώρι ο Σταύρος οι Άγιοι Θεόδωροι η Μαγουλίτσα η Κυψέλη η Κρανιά το Παλαιοχώρι και δεκάδες ακόμη έχουν μετατραπεί σε βάλτους.

Στις κωμοπόλεις όπως οι Σοφάδες και ο Παλαμάς δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τα σπίτια από το νερό.

Μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου καταστροφή που οι υπεύθυνοι θα τη ρίξουν στην ποσότητα του νερού που έπεσε και στην κλιματική αλλαγή αγνοώντας όλα αυτά τα χρήματα που πήραν και δεν έκαναν κανένα έργο.

Προηγούμενο άρθροΔείτε την γέφυρα στην Αμπελιά που ενώνει τα Φάρσαλα με τον Βόλο – Πόσα χρόνια έχει να συντηρηθεί κύριε Αγοραστέ
Επόμενο άρθροΠροκαλεί τον κόσμο ο Κικίλιας: “Φταίνε οι ουρανοί που άνοιξαν για τις πλημμύρες” – Εσείς ρε άχρηστοι που τα φάγατε όλα δεν φταίτε; Παραιτηθείτε να σωθεί ο κοσμάκης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ