Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου) ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας καθώς και το σύνολο του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΚ.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για μεγάλα ύψη βροχής τα επόμενα 24ωρα έχουν ήδη σημάνει συναγερμό από την προηγούμενη Παρασκευή, στο πολιτικό προσωπικό του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος έδωσε οδηγίες προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους, να αξιοποιήσουν όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα ώστε να επέμβουν όπου και όπως χρειαστεί. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου και ακολούθησε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας.

Στις συσκέψεις αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου τίθεται σε 24ωρη γενική επιφυλακή με το σύνολο του προσωπικού και των μηχανημάτων που έχει στη διάθεση του.
Συστήνονται 30 ομάδες άμεσης επέμβασης. Οι ομάδες θα αποτελούνται από δυο έως τρία άτομα που θα υποστηρίζονται από μηχανήματα και θα βρίσκονται σε ευπαθή σημεία του Δήμου και ιδιαίτερα της πόλης, ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί για καθάρισμα φρεατίων από φερτά υλικά, διανοίξεις φραγμένων οδών απορροής του νερού κλπ.
Θα λειτουργήσουν τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα μπορούν να καλούν όλο το 24ωρο και να το δηλώνουν ώστε να υπάρχει σχετική επέμβαση. Ειδικότερα οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 2441350731 και 6973987593 κ. Σωτ. Αντωνίου αντιδήμαρχο και 2441350710 (γραφείο Δημάρχου).
Επίσης με απόφαση του ΔΟΠΑΚ την Τρίτη και την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές οι εξής δημοτικές δομές: Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το ΔΩΚ, η Δημοτική Φιλαρμονική και οι παιδικές βιβλιοθήκες.

Επίσης σε κάθε περίπτωση οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν είτε στην Πυρ. Υπηρεσία (199), είτε στην Αστυνομία (100) είτε στο 112.

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαγεωργίου: Πληρώνουμε τα ακριβότερα καύσιμα σε όλη την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΚώστας Γκαβογιάννης: Φοβισμένοι οι Καρδιτσιώτες για έναν νέο “Ιανό”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ