Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται το Πήλιο, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, ελήφθη απόφαση για την εκκένωση του Κέντρου Υγείας στην Αργαλαστή.

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδιδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχειο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πήλιο ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής από την κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής, σύμφωνα με το meteo.gr.

Προηγούμενο άρθροΚραυγή απόγνωσης από κάτοικο του Βόλου: “Κύριοι καταστραφήκαμε εν έτη 2023”
Επόμενο άρθροΘλιβερή δικαίωση για το Karditsastakra – Γνωρίζαμε εκ των προτέρων πόσο ανίκανος είναι ο Αγοραστός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ