Το 2023 η χώρα μας, αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» μεταξύ των κρατών της ΕΕ αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής , σε ότι αφορά τον αριθμό των καμένων εκτάσεων.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων ανέρχεται σε 1,762 εκατ. καμένα στρέμματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι «υπέρ 4/πλάσιος του ετήσιου μέσου αριθμού των καμένων εκτάσεων κατά τα έτη (2006 – 2022), ο οποίος είναι 410.930 στρέμματα». Επιπλέον ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα μας το 2023, «αυξήθηκε συγκριτικά με τον ετήσιο μέσο αριθμό πυρκαγιών κατά τα έτη (2006 – 2022) σε ποσοστό 6,8%».

Επίσης, το 2023, η Ελλάδα «κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ και γενικότερα της Ευρώπης αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής ως προς την δριμύτητα των πυρκαγιών.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! Αξιωματικός μηνύει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αναφέρει ότι γνώριζαν τα πάντα για τους Κροάτες χούλιγκαν
Επόμενο άρθροΟ Πούτιν με τον Ερντογάν κλείνουν χρυσές συμφωνίες και ο Κούλης Μητσοτάκης μας έχει ρίξει στο πλευρό του ναζιστή και καταδικασμένου να ηττηθεί Ζελένσκι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ