Στη Λίμνη Πλαστήρα, πραγματοποιήθηκε χθες (4/9) μια ξεχωριστή εκδήλωση με αερόστατα για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον δήμο, δύο αερόστατα ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων, πάνω από την Πλαζ Πεζούλας.

Για πρώτη φορά η σημαία υψώθηκε το 2021 στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση, που περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα, υλοποιήθηκε από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο, σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και ήταν ανοικτή στο κοινό. Ένας από τους στόχους της η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως λ.χ. οι πτήσεις με αερόστατο.

Προηγούμενο άρθροΞεφτιλίζει Πέτσα και Βούλτεψη ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Επόμενο άρθροΔένδιας για έκρηξη στην Αγχίαλο: “Δεσμεύομαι από το απόρρητο δεν μπορώ να σας αναφέρω το πόρισμα της ΕΔΕ” – Ρε κοπρίτη ο Χαρδαλιάς έδειξε φάτσα κάρτα τους χάρτες στους Τούρκους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ