Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε ανώτερος αξιωματικός ο οποίος καρατομήθηκε μετά τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες και είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τους κινδύνους που υπήρχαν.

Μάλιστα ο ανώτερος αξιωματικός καταγγέλλει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι ουσιαστικά «κατέστρωσαν σχέδιο δράσης σε βάρος του» με την παραγγελία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να «αποσείσουν και να αποκρύψουν τα βαρύτατα πειθαρχικά τους παραπτώματα» τα οποία οδήγησαν στο φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, η μηνυτήρια αναφορά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κατατέθηκε μέσω του γνωστού δικηγόρου, Γιάγκου Λαμπίρη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Ελευθέριου Γκαρίλα και το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».

Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί «καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους κατέστρωσαν κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σχέδιο δράσης, προκειμένου αφενός μεν να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 07/08/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Επίσης, όπως υποστηρίζεται, με το σχέδιο τους, οι ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν να «βλάψουν» τον καταγγέλλοντα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ «διά την σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «παραβίαση της μυστικότητας της διενεργούμενης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης», καθώς επίσης και για παράνομη απόσπαση του καταγγέλλοντα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε και ανθρώπινο πτώμα έξω από το στρατόπεδο στο Κορωπί
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια η Ελλάδα το 2023 στις καμένες εκτάσεις παγκοσμίως – Δώστε το μετάλλιο στο άθλιο εμπρηστή Κούλη Μητσοτάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ