Κυνηγοί έγιναν αιτία να συλληφθούν γύρω στους 25 λαθρομετανάστες, στην ανατολική Αττική.

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί, στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι των Λεγραινών, όπου τέσσερις φίλοι είχαν πάει για τρυγόνια. Μόνο που πριν πιάσουν τα καρτέρια τους, αντιλήφτηκαν τους αλλοδαπούς που κρύβονταν μέσα στους θάμνους. Δεν έχασαν καιρό και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σε χρόνο ρεκόρ, έφτασαν στην περιοχή τρία περιπολικά και δύο μηχανές και συνέλαβαν γύρω στα 20 άτομα. Λίγο αργότερα, σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοντινό δρόμο εντόπισαν και άλλα πέντε άτομα, τα οποία επίσης συνέλαβαν.

Την Άμεση Δράση ειδοποίησε ο Δημήτρης Σωφρόνης, που με άλλους τρεις φίλους του είχαν πάει στην περιοχή των Λεγραινών για κυνήγι τρυγονιών. Οι τέσσερις τους είναι μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.

«Είναι μάλλον Σύριοι ή Πακιστανοί! Πρέπει να τους άφησε κάποιο καϊκι και να τους είχαν δώσει οδηγίες να περιμένουν στα πουρνάρια κοντά στο δρόμο, απ’ όπου κάποιοι διακινητές θα τους έπαιρναν λίγους-λίγους για να τους προωθήσουν σε προκαθορισμένα σημείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους», είπε στην ισοσελίδα μας, ο Βασίλης Μαυρομάτης, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είμαι μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, ενταγμένος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πήγαινα να αναλάβω υπηρεσία, όταν είδα τους κυνηγούς, τους αστυνομικούς και τους συλληφθέντες που θα μεταφέρονταν με οχήματα. Μάλλον Σύριοι ή Πακιστανοί θα ήταν, όπως έδειχναν τα χαρακτηριστικά τους. Σήμερα, είχαμε κατηγορία κινδύνου 4. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλά που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ίσως γι αυτό κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία των κυνηγών στα βουνά: βλέπουν πράγματα!», ανέφερε στο “Kynigesia.gr”.

  • Σύμφωνα με τον χάρτη Επικινδυνότητας η κατηγορία 4, με χρώμα πορτοκαλί, σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης των πυρκαγιών, είναι ιδιαίτερα υψηλός και το κυριότερο ότι η καθεμιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.
Προηγούμενο άρθροΟι Έλληνες λένε όχι στις ταυτότητες – Πάνω από 3.000 φώναξαν κατά της Νέας Τάξης (βίντεο)
Επόμενο άρθροΤελείωσε η σύσκεψη με τον Κικίλια – Όποιος προλάβει και σωθεί από αύριο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ