Για 16η συνεχόμενη ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή. Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα που διατέθηκαν σήμερα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνουν την καταστροφή, καθώς έχουν γίνει στάχτη 935.000 στρέμματα.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

  • 440.180 στρ αφορούν δασικές εκτάσεις (47%).
  • 318.700 στρ αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%).
  • 81.140 στρ αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%).

Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πώς εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο

Αυτή την ώρα το μόνο ενεργό μέτωπο στον Έβρο είναι σε Λευκίμμη και Προβατώνα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στους παπατζήδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΟι αναφορές για Greek mafia του Στίγκα με εντολή Βορίδη έφερε την εισαγγελική παρέμβαση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ