Η ταχεία ανάπτυξη νέων πυραύλων και κινητήρων για το Su-57 υποδηλώνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Ρωσία για το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής αναμέτρησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Το μαχητικό αεροσκάφος Su – 57 πέμπτης γενιάς σύντομα θα εξοπλιστεί με πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από αναφορές τον Ιούνιο του 2022 σύμφωνα με τις οποίες τα Su-57 διεξήγαγαν επιχείρηση Καταστολής της Αεράμυνας του Εχθρού/Καταστροφής της Αεράμυνας του Εχθρού (SEAD/DEAD).
Η ταχεία ανάπτυξη νέων πυραύλων και κινητήρων για το Su-57 υποδηλώνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία.Θα προηγηθεί ρωσική προειδοποίηση

Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ, τα γνωστά AWACS.
Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρόκειται για αναγκαία πλήγματα, καθώς τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι αυτά που κατευθύνουν τις επιθέσεις των ουκρανικών drones στις ρωσικές πόλεις.
Τονίζουν μάλιστα πως είναι η μόνη επιλογή που έχει η Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει οριστικά την ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία.
Φυσικά, μια τέτοια επίθεση δεν θα συμβεί αιφνιδιαστικά, αλλά θα προηγηθούν επίσημες προειδοποιήσεις, πιθανώς από τον ίδιο τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Αυτό εκφράζει τη σταθερή πρόθεση της Μόσχας για αποτροπή Ευρώπης – ΗΠΑ από την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.
Όπου η υλική υποστήριξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία θεωρείται ότι βλάπτει Ρώσους αμάχους στο έδαφός της, η νομιμότητα ενός ρωσικού χτυπήματος ενισχύεται, έχει υποστηριχθεί.
Ένα αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η διακοπή των στρατιωτικών πτήσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η έναρξη μιας παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα και η συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Εάν οι ΗΠΑ αντεπιτεθούν στρατιωτικά ή συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, η Μόσχα θα πραγματοποιήσει την απειλή της και θα καταρρίψει ένα αεροσκάφος.
Η εισαγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να καλύψει αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, το μαχητικό Su-57 «πλήττει στόχους σε απόσταση 120 χιλιομέτρων (στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη) και οι πύραυλοι αεροσκαφών αναμένεται να φτάσουν σύντομα, που θα να είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων.
«Σήμερα, το μαχητικό επιχειρεί σε εμβέλεια 120 χιλιομέτρων.
Σε λίγο, περιμένουν την άφιξη πυραύλων αεροσκαφών για εναέριους στόχους υψηλής ταχύτητας σε απόσταση έως και 300 χλμ.», πρόσθεσε η πηγή.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος RVV-BD/R-37M (AAM), μια προηγμένη παραλλαγή του R-37 που παρουσιάστηκε το 1989.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ