Πρόταση νόμου για να μπει «φρένο» στην υποψηφιότητα του καταδικασμένου ναζί για τον δήμο της Αθήνας κατέθεσε σύσσωμη η Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυξάνοντας την πολιτική πίεση στη συμπολίτευση, η οποία έχει εκφράσει την απροθυμία της στη θέσπιση μέτρων που θα μπλοκάρουν τον Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, στην πρόταση νόμου προβλέπεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή, εφόσον έχουν εκλεγεί, να παραμείνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση) του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος.

Μάλιστα, στην προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται ότι, εφόσον περιληφθεί ως υποψήφιος σε συνδυασμό πρόσωπο για το οποίο συντρέχει το παραπάνω κώλυμα, αποκλείεται η ανακήρυξη του συνδυασμού στο σύνολό του και όχι μόνο του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ρύθμιση έχει καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η πρόταση νόμου:

«Προσθήκη κωλύματος εκλογιμότητας στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών»

Προηγούμενο άρθροΧτύπησε φοιτήτρια με μηχανή αστυνομικός στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου
Επόμενο άρθροΔείτε επίδειξη από το ιδιωτικό πυροσβεστικό leopard που ξεφτιλίζει τους άχρηστους του Μητσοτάκη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ