Κρανίου τόπος ο Έβρος, με τον κρατικό μηχανισμό να αποδεικνύεται ανίκανος να αντιμετωπίσει το «πύρινο» μέτωπο που μαίνεται για 13η ημέρα στην περιοχή.
Στο Σουφλί πλησιάζουν οι φλόγες, με την φωτιά να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις και να απειλεί ανοιχτά την περιοχή. Το μένος της πυρκαγιάς είναι τρομακτικό και οι ριπές ανέμου αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να απειλούνται διαφορετικές περιοχές ανά διαστήματα.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 21:00 στάλθηκε νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβάνονται και οι ξένες αποστολές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με το ενεργό μέτωπο της Κοτρωνιάς να μεγαλώνει σταδιακά καθώς οι νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν την ένταση της πυρκαγιάς, η κατεύθυνση της  φωτιάς κατευθύνθηκε προς Γιαννούλη Σουφλίου. Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ